[Blog] Nieuws, advies ...

Hergebruik en recycling van tapijttegels: de nieuwe mogelijkheid voor bedrijven

 

Hergebruik en recycling van tapijttegels: de nieuwe mogelijkheid voor bedrijven

 

Het installeren van tapijt in de kantoren van uw bedrijf blijkt vaak een goed idee te zijn als het gaat om hun inrichting. Maar in plaats van nieuw te kopen, wist u dat u gerecyclede tapijttegels kunt verkrijgen? Een echte meerwaarde voor uw bedrijf, vooral als u, net als wij, aandacht besteedt aan uw ecologische impact. We leggen alles uit in dit artikel!

 

 

Werking van het recyclen van tapijt


In eerste instantie vertrouwt een bedrijf (waarom niet het uwe?) zijn tapijt toe aan Composil (dat zijn wij!). Door dit te doen, bespaart u kosten voor verbranding en transport. Wij regelen alles!

Daarna komt de sorteerfase: we onderscheiden het te beschadigde tapijt van datgene dat hergebruikt kan worden.

 


Wist u dat?

PVoor het ophalen en sorteren van uw gebruikte tapijten werkt Composil samen met sociale werkplaatsen, wat een positieve sociale dimensie creëert en mensen met een handicap professioneel reïntegreert.

 

 

Tot slot, dankzij onze specifieke en gecertificeerde methodologie herstellen we tapijttegels die kunnen worden hergebruikt, zodat we ze tegen voordelige prijzen kunnen verkopen.

Deze service helpt bedrijven die dat willen om tapijt te verwerven tegen zeer aantrekkelijke prijzen, terwijl we ervoor zorgen dat het milieueffect van het project wordt verminderd door een duurzame oplossing.

 

Voordelen van deze oplossing voor bedrijven die hun tapijt toevertrouwen


Wanneer u ervoor kiest om uw tapijt aan ons bedrijf over te dragen, profiteert u 

  • Van certificaten die de hoeveelheid CO₂ aantonen die dankzij deze actie is bespaard. Deze certificaten zijn nuttig om te voldoen aan de milieuvoorschriften die zijn opgelegd door de Belgische en Europese wetgeving.

  • Van de zekerheid dat deze gebruikte materialen daadwerkelijk worden hergebruikt via onze Reuse- en Recycle-programma's. Dankzij ons krijgt uw vloerbedekking een tweede leven.

  • Van een toename van uw betrokkenheid bij de duurzame en circulaire economie (door uw tapijten niet weg te gooien) en de sociale economie (via onze samenwerkingen met sociale werkplaatsen).

  • Van een versterking van uw imago en betrokkenheid, die u kunt communiceren via uw website of sociale mediakanalen.

 

Voordelen van deze oplossing voor bedrijven die onze gerecycleerde tapijttegels kopen


Choisir nos moquettes de réemploi vous permet également de bénéficier de nombreux avantages : Het kiezen voor onze herbruikbare tapijttegels biedt u ook tal van voordelen:

  • U draagt actief bij aan de duurzame economie door de overgang naar hernieuwbare materialen te bevorderen.

  • U draagt indirect, maar actief, bij aan de sociale economie dankzij de betrokkenheid van onze partners (ETA) in het logistieke proces.

  • U profiteert van een ruime keuze aan tapijten om uw nieuwe oppervlak aan te passen (vele kleuren en diverse materialen). Onze voorraad van 30.000 m2 bestaat uitsluitend uit producten van gemiddelde en hoge kwaliteit. Met aanzienlijk lagere prijzen bespaart u aanzienlijk in vergelijking met de aankoop van nieuwe vloerbedekking. Dit wordt vooral merkbaar wanneer u grote oppervlakken moet bedekken.

  • U voldoet aan de geldende wetgeving in uw regio. In Frankrijk bijvoorbeeld, moedigen AGEC en RE2020 bedrijven steeds meer aan om duurzame of hernieuwbare materialen aan te schaffen voor hun kantoren. Dit geldt ook op Europees niveau met de European Green Deal.

 

De expertise van Composil voor uw tapijten


Composil is actief op de Belgische, Franse en Luxemburgse markten en is gespecialiseerd in de reiniging van tapijten en textielmeubilair gedurende meer dan 30 jaar. Dankzij onze expertise op dit gebied en voortdurend onderzoek hebben we onze activiteiten uitgebreid om een steeds completere oplossing te bieden die zowel onze ecologische voetafdruk als die van onze klanten verkleint.

In dit kader hebben we onze Reuse- en Recycle-programma's ontwikkeld, waarmee respectievelijk gebruikte tapijttegels worden gereviseerd en onbruikbare tegels worden gerecycled tot grondstoffen voor de toekomstige productie.

Dankzij onze langdurige expertise die wordt ondersteund door toonaangevende fabrikanten en een uitgebreid netwerk van partners, kunnen we de volledige productie- en installatieketen van tapijten beheersen. We verwijderen uw oude tapijten, nemen ze op in ons Reuse & Recycle-programma en bieden u de mogelijkheid om nieuwe tapijttegels te vinden in onze herbruikbare voorraad of in de catalogi van onze partners.

 

Heeft ons Reuse & Recycle-programma uw interesse gewekt?


Get a free offer

Wilt u meer weten over ons aanbod van hergebruik en recycling van tapijttegels? Of het nu gaat om het toevertrouwen van uw gebruikte tegels aan ons of om nieuwe tegels te verkrijgen voor de inrichting van uw zakelijke ruimtes, u kunt zonder aarzelen contact met ons opnemen of een offerte aanvragen.


We zullen graag uw behoeften beoordelen om de meest geschikte oplossing voor uw project te vinden.

Doe een aanvraage →